Han styrer en stor slange forbundet med et rør som pumper vann

Mexico City holder seg synke som vannforsyning bortkastet

Rundt om i verden sliter folk for tilgang til drikkevann. Alle ting som vurderes er å undersøke kreftene på spill i å skille haves fra de ikke har fra naturkatastrofer til å smuldre infrastruktur og korrupsjon.

Det er den regntunge fabrikk sesongen nå i Mexico. Mellom mai og september, på de fleste sen ettermiddager ruller tykke skyer inn i Mexico Citys fjellringede dal. Skyene mørkere og så kommer en fantastisk nedslipp til.

canada goose jakker dame Til tross for at regnet, i fem måneder av året, har mange av hovedstadsområdets over 20 millioner innbyggere ikke nok vann til å drikke. Nesten alt det regnvannet løper av gatene og motorveiene inn i byens massive dreneringssystem bygget for å avverge flerårig flom. canada goose jakker dame

canada goose norge Drikkevann kommer i økende grad fra en stor vannkilde under storbyen. Og som vanntabellen synker, synker byen. canada goose norge

Så hvorfor sette en hovedstad mer enn 7000 meter over havet, i en fjellringet dal, som fyller som et plugget badekar når det regner?

canada goose trillium ‘Det er en historisk feil, byen har hatt en legit til å betale for mer enn 500 år, sier https://www.canada-goose-jakker.com Ramn Aguirre Daz, som har drevet Mexico Citys kommunale vannsystem i mer enn et tiår. canada goose trillium

Den gamle Aztecs første plukket Canada Goose Fabrikkutsalg vancouver stedet. De bygde sin by på toppen av de store innsjøene som jeg fylte denne dalen, og forlot den naturlige ferskvannsbutikken, intakt rundt dem. Byen oversvømmet igjen da, men aztekerne, sannsynligvis den siste sivilisasjonen for å ordne dette vannet, bygget et system av diker for å kontrollere problemet.

Den ‘historiske feilen’ sparket inn rundt 1600-årene, da Hernndo Corts og hans erobringsbånd ankom. For å få plass til deres ekspanderende imperium, over noen hundre år, drenerte de sakte men sikkert alle dalenes innsjøer.

I det 20. århundre, lenge etter Mexicos uavhengighet fra Spania, var det friske overflatevannet stort sett borte og jakten på nye kilder hadde tatt over. Hundrevis av miles av rør fører nå ca 30 prosent av byens canada goose outlet 2015 water canada goose premium outlet trenger fra fjerne elver og innsjøer. Resten kommer fra dalens store underjordiske akvifer.

canada goose jakke I dag sier Aguirre, dobbelt så mye vann pumpes ut som det blir satt inn igjen. canada goose jakke

canada goose salg ‘Vi tømmer mengder vann som tok hundrevis, tusen år å lagre. Før eller senere vil det gå tomt,’ sier han. canada goose salg

canada goose jakke herre Når akkurat det er, vet ingen egentlig. Men for de som bor i de fattigste østlige strøkene i byen, som 52 år gamle Marco Marquez, føles det som nå. canada goose jakke herre

‘Se,’ sier han, da han spinner vannkranen sin. ‘Ingenting ikke engang en dråpe.’

canada goose outlet Historier fra vannet canada goose outlet

canada goose victoria parka Kentucky County vannkrisen canada goose victoria parka

canada goose victoria I løpet av regntiden får Marquez omtrent en time for vann om dagen. Hans lille uteplass er proppet med forskjellige størrelser av lagringsplass montreal beholdere fylt med vann. I tørrperioden kan han gå to, tre måneder uten vann. Han sier noen ganger at regjeringen vil sende Canada online i en vanntankvogn, kjent som en pipa, som bokstavelig talt betyr rør. canada goose victoria

canada goose dame ‘Kvaliteten på vannet regjeringen gir virkelig dårlig kvalitet, det er ekkelt,’ sier han. ‘Du kan bare bruke den til å skylle toaletter eller vaske fortauet.’ canada goose dame

canada goose herre Marquez sier noen ganger at han og noen naboer sparer penger for å kjøpe en privat pipa med vann fra bedre brønner. canada goose herre

canada goose Han trenger rent vann for å kjøre sin friske fruktstand. Han har kalt den lille butikken, og går ut av et gatevendt rom i huset hans, oasen. canada goose

Byens underjordiske rør, hvorav halvparten er minst 60 år, mislykkes i en foruroligende hastighet. Det kan ta minst 50 år og hundrevis av millioner dollar for å erstatte alle de gamle rupturerte rørene, ifølge en offisielt canada goose outlet estimat.

canada goose jakker herre Det betyr at vannet Washington DC drev er i stor etterspørsel. canada goose jakker herre

To år to år gammel Juan Flores står på toppen av et 2600 gallons tankskip. Han styrer en stor slange forbundet med et rør som pumper vann direkte ut av akvariet inn i trucken.

Saltet

Høy og tørr: Swiss Army Airlifts Vann til kyr i tørkefjærne fjell

‘Jeg’ tar dette for å fylle opp tanker på skoler og sykehus rundt dette distriktet, ’som grenser til Mexico Citys flyplass, sier han.

På mange måter å sende lastebiler over hele den spredte hovedstaden, er et mer effektivt system enn Canada’s pipes, som er så vant til å bryte og lekker at nesten 40 prosent av drikkevannet løper gjennom dem er bare bortkastet, ifølge en regjeringsundersøkelse i 2010.

At ineffektivitet, sammen med urbane sprawl og varmere vær på grunn av klimaendringer, har satt enda større etterspørsel på overused-akvifer. Og som vanntabellen faller, så gjør mange deler av byen med så mye som 15 tommer om året i enkelte områder.

canada goose jakke dame Når bakken synker, etterlater det bygninger som vipper mest, den ikoniske katedralen i Mexico Citys historiske sentrum, så vel som veier bryter fra hverandre og rør rupturer eller knekker bakover. canada goose jakke dame

Mara Estella Isla, 42, er på hennes gårdsplass, hvor hun bare har montreal, startet en vaskeklubb. Hun har ikke hatt vann på noen dager, så hun må fylle vaskemaskinen med vann, hun spretter ut av en stor blå plastbeholder.

Dette indlæg blev udgivet i Diverse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *